Načelnik Općine Nijemci, Vjekoslav Belajević, otvorio je prijave za dodjelu stipendija za sve srednjoškolce kao i prijave za dodjelu vaučera za osnovnoškolce s područja Općine Nijemci.
“Na mladima svijet ostaje” – misao je vodilja koja me motivira da školarcima, malim i velikim, pružim što veću podršku u njihovom obrazovanju. Na ovaj način trudim se djeci ali i vama roditeljima olakšati put k njihovom obrazovanju” – rekao je načelnik.
Stipendija iznosi 300,00 kn mjesečno i isplatit će se učenicima jednokratno za mjesec ožujak, travanj, svibanj i lipanj. Učenici koji već primaju stipendiju iz nekog drugog izvora i neovisno o mjestu svog školovanja, također se mogu prijaviti i za općinsku te ne gube nikakva druga prava.
Prijave su otvorene i za sve osnovnoškolce s područja Općine te njihov novčani vaučer za ovu školsku godinu iznosi 300,00 kn.
Prijave se vrše isključivo online, a prijaviti se može putem obrasca u nastavku uz obvezno ispunjavanje i učitavanje svih traženih podataka (prijavni obrazac dostupan je i na  web stranici Općine Nijemci). Za stipendiju i novčani vaučer za školske potrebe prijave su otvorene do kraja mjeseca. (Općina Nijemci)