O nama

Načelnik.hr informativna je internetska stranica koja donosi pravo lice lokalne politike. O lokalnoj politici u većini hrvatskih medija često se piše i govori u negativnom kontekstu. Bez ikakvih stručnih analiza se licitira njihovim brojem, ističu se negativni upravljački primjeri te se dovodi u pitanje samo postojanje općina u hrvatskoj lokalnoj upravi.

Tim portala načelnik.hr razmišlja i djeluje drugačije. Srž naše uredničke politike je više nego jasna, a to je širenje isključivo pozitivnih i uspješnih priča sa samog početka demokratske vlasti – najnižih razina lokalne politike.

A pozitivnih priča itekako ima.

Načelnici su političari koji itekako žive sa svojim sumještanima, rješavaju njihove probleme, izravno su izabrani političari i vrijeme je da se njihova priča čuje. Personaliziranim pristupom pojedinim načelnicima nastojimo izbjeći ponekad pomalo otuđujući osjećaj koji se stvara prema lokalnoj upravi kad se o njoj isključivo priča kroz analize samog sustava

Ovaj analitički projekt je nastavak već uspješne platforme Gradonačelnik.hr koju su čitatelji i drugi relevantni mediji prepoznali zbog jedinstvenosti i inovativnog pristupa jačanju svijesti o važnosti lokalne politike za naše demokratsko društvo. Kao i u slučaju portala gradonačelnik.hr, naš zadatak nije zagovaranje pojedinih političkih opcija ili političara, već objava njihovih objektivnih uspjeha i rezultata rada.

Naš zadatak je pokazati pravo lice lokalne politike.