Franjo Lehkec, načelnik Općine Strahoninec, 11 godina je volontirao na ovoj poziciji, a od ovoga mjeseca nastavlja se profesionalno baviti vodstvom Općine, nakon što je raskinuo ugovor s poslodavcem, HEP Proizvodnjom. O promjenama je izvijestio na FB profilu,  dodatno i kako bi pojasnio razna tumačenja ovog poteza.
‘Radi istinitog informiranja javnosti želim vas izvijestiti da sam, nakon 11 godina volontiranja kao načelnik Općine Strahoninec, zatražio sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim poslodavcem HEP Proizvodnjom d.o.o. te odlučio se profesionalno zaposliti kao načelnik kako bi se još intenzivnije mogao posvetiti razvoju naše Općine.
U ovih 11 godina kao načelnik radio sam paralelno na dva radna mjesta, HEP-u i Općini, te sam ponosan na sav posao i sve naše odrađene projekte i razvoj Strahoninca koji je i više nego vidljiv.
I dalje nastavljam raditi za bolji, ljepš i razvijeniji Strahoninec koji se prepoznaje kao kvalitetno mjesto za život.
U tijeku su realizacije postojećih, ali i pripreme novih i budućih projekata za našu Općinu u kojoj sam od 1.travnja i na puno radno vrijeme kao profesionalac, načelnik koji uvijek stoji na raspolaganju svojim sumještanima. (L.K., FB)