Velika i renomirana tvrtka BYD iz Kine, najveći je proizvođač električnih vozila na svijetu i  ima svoje proizvodne jedinice u Mađarskoj i Francuskoj te logistički centar u Nizozemskoj, informiraju iz Općine Klis.

Također postoje najave da će spomenuta grupacija nastaviti investirati u još nekim zemljama EU. Naravno da u tome vidimo našu priliku da se borimo i izborimo dovesti u naše dvorište tvornicu sa zelenim proizvodnjama i da stvoriti preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta.

Nastavno na činjenicu da se EU obvezala na postizanje klimatske neutralnosti do 2050. za ostvarenje toga cilja potrebna je transformacija europskog društva i gospodarstva. Čelnici EU potvrdili su novi obvezujući cilj za domaće netto smanjenje emisija stakleničkih plinova za najmanje 55 posto do 2030.

Na predstavljanju e-busa su bili i učenici osmog razreda OŠ Petra Kružića iz Klisa koji su u društvu svog profesora i načelnika Općine Klis Jakova Vetme sa zadovoljstvom i zainteresiranošću popratili izlaganje Zvonimira Antunovića iz tvrtke Aquaput d.o.o. iz Splita koja je ujedno i generalni  partner BYD-a za Hrvatsku i Sloveniju, te je osigurala predstavljanje najprodavanijeg modela e-busa u 2020. godini u EU u Klisu odakle je krenula prezentacija po Splitsko-dalmatinskoj županiji. (www.dalmacijadanas.hr)