Zatim projekt ‘LO.PA.Z.PLUS’ na kojem je Općina partner. Cilj projekta je povećanje zapošljivosti ranjivih skupina kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s lokalnim potrebama i strateškim prioritetima. Provođenjem projektnih aktivnosti, među ostalim, 85 osoba usvojit će nove vještine i kompetencije za tržište rada i ulazak u svijet poduzetništva. Osim toga, ojačat će se kapaciteti 60 članova zaposlenika LPZ za daljnju održivost projekta.

Nadalje, kroz projekt Od prevencije do zdravlja odobreno je 496,9 tisuća kuna iz ESF. Svrha je projekta potaknuti stanovništvo na promišljanje o važnosti zdravog načina života.

Zatim, projektom Znanjem do posla, kojem je ukupna vrijednost milijun kuna, cilj je bio doprinijeti povećanoj zapošljivosti marginaliziranih skupina te umanjila opasnost od socijalne isključenosti.

Kroz projekt Ruke pomažu ukupne vrijednosti 2,7 milijuna kuna  zaposleno je 6 žena/gerontodomaćica koje pružaju potporu i pomoć za 26 korisnika na području Općine Viškovo.

U top deset našla se je i Općina Lovas, koja se je godinama izdvajala po uspješnosti povučenih sredstava iz EU fondova. Spomenimo da je Općina dio značajnog projekta Zaželi, za koji je u drugoj fazi osigurala je 2,3 milijuna kuna iz EU fondova. Razdoblje provedbe projekta je od 15. srpnja 2020. godine do 15. siječnja 2022. godine. Tijekom provedbe projekta, 25 zaposlenih žena skrbi o 150 korisnika kroz pomoć u kući. (L.K.)