Općina Vela Luka predstavila nam je podatke turističkih noćenja za kolovoz i svih osam mjeseci ostvarenih na području Općine Vela Luka.
Za osam mjeseci tekuće godine ostvareno je ukupno 141 382 noćenja ili 44 posto više nego za isto razdoblje 2020. godine te 81 posto turističkih rezultata iz 2019. U kolovozu je ukupno zabilježeno 62 879 noćenja, što je 42 posto više nego u protekloj godini te 91 posto ukupnih rezultata iz 2019. S obzirom na to da hotel Jadran ne radi, rezultati broja dolazaka i noćenja iznad svih su očekivanja.
Početkom rujna broj noćenja je u padu, ali još uvijek u Veloj Luci na dan 8. rujna boravi preko 1200 gostiju i to pretežno u hotelskom i privatnom smještaju. Kako tijekom ovog perioda protekle godine većina objekata nije radila, za očekivati je kako će rujan biti daleko bolji u odnosu na lani ili negdje na nivou 2019.
-Moramo istaknuti i veliki pomak u broju gostiju u nautičkom prometu koje je prije svega vezan za novu Marina Korkyra. Njihova noćenja se još uvijek ne evidentiraju u sustav Evisitor, tako da je stvarni broj dolazaka i noćenja kudikamo veći od postojeće evidencije- poručili su iz Općine i TZ.
Najzastupljniji gosti su Poljski, Njemački i Slovenski državljani. (Općina Vela Luka)