Prerana smrt istaknutog glazbenog stvaratelja potakla nas je na potrebu što dostojanstvenijeg obilježavanja njegovog djela i načina života, stoga je Općinsko vijeće Vele Luke donijelo odluku o prenamjeni i preimenovanju dosadašnjeg prostora Centra za kulturu u Memorijalnu zbirku „Oliver Dragojević“. Vlada Republike Hrvatske, obitelj Dragojević, ali i šira javnost podržali su inicijativu, a Ministarstvo kulture ju je u prošloj kriznoj 2020.godini poduprlo s iznosom od 400.000,00 HRK.

U prvoj fazi mijenjale su se električne instalacije i uredili unutarnji dijelovi fasade zgrade i dio atrija te su postavljeni novi prozori i vrata. Radovi su se financirali sredstvima Ministarstva kulture i medija, a partneri na projektu su Centar za kulturu i Općina.
Putem poziva za financiranje javnih potreba u kulturi za 2021.g., Ministarstvo kulture i medija odobrilo je dodatnih 700.000,00 kuna za 2.fazu, tj. nastavak uređenja Memorijalne zbirke “Oliver Dragojević”.Prijavitelj projekta je Centar za kulturu Vela Luka, a prijavu projekta je napravila viša stručna suradnica za nacionalne i EU fondove pri Općini Vela Luka u suradnji s Centrom za kulturu.
Paralelno s ovim radnjama, izrađuje se i muzeološka podloga novog postava s ciljem da Vela Luka i po Oliverovoj želji postane središnjim mjestom evociranja uspomene na njegovo glazbeno stvaralaštvo. (Općina Vela Luka)