Prilikom ovotjednog posjeta Istarskoj županiji, premijer je sudjelovao na otvorenju proširene ribarske luke Santa Marina u Općini Tar Vabriga.
U izjavi medijima, kazao je da su Ministarstvo mora i Ministarstvo poljoprivrede poduprli ovaj projekt vrijedan nešto manje od 7 milijuna eura, uključivši i Interpretacijski centar, koji njeguje tradiciju ribarstva u Istarskoj županiji.

-Za našu malu općinu ovo danas predstavlja povijesni trenutak nakon točno sto godina od nastanka prve ribarske luke u prekrasnoj uvali Santa Marina. Naši su ribari konačno dobili siguran vez, a njihove će brodice biti zaštićene od svih vremenskih neprilika, istaknuo je načelnik Nivio Stojnić i zahvalio svima koji su pridonijeli realizaciji ovog, za ovo područje iznimno značajnog projekta, prenosi portal Istraterramagica.

Župan Boris Miletić naglasio je kako je Istarska županija prvi vrhu po broju registriranih ribara i da mu je da sada da na ovom području imaju bolju infrastrukturu.

Nova luka donosi uređenu rasvjetu, video nadzor područja, ekološki otok za odvojeno prikupljanje otpada, postavljanje lučkog svijetla, mornarskih ljestva i urbane opreme (klupe, korita), produbljenje lučkog akvatorija na potrebnu dubinu kako bi se omogućilo sigurno uplovljavanje/isplovljavanje plovila, formiranje manipulativne površine (platoa) na kopnenom dijelu koji će omogućiti ukrcaj, iskrcaj, prekrcaj robe i putnika s ribarskih brodova, kao i nesmetan prilaz vozila s kopnene strane prema lukobranu. (L.K., Istraterramagica.hr, vlada.hr, Foto: Vlada.hr)