Privedena je kraju obnova područne osnovne škole u mjestu Turanj.
Početak radova na novim učionicama krenuo je odmah nakon što je Općina Sv.Filip i Jakov vansudskom nagodbom isplatila 2 300 000 kuna za kupnju zgrade od ukupno 700 m² koja se nalazi u centru mjesta, i gdje su se otprilike nakon dva mjeseca radova na prvom katu sagradile dvije velike i jedna mala učionica te hodnik, zbornica i ostava, što je školi omogućilo rad u jednoj jutarnjoj smjeni.
To je i bio jedan od glavnih ciljeva projekta.
Nakon sanacije krova područne škole u Turnju pristupilo se unutarnjem uređenju, a koje je obuhvaćalo kompletnu novu elektroinstalaciju i rasvjetna tijela, montažu sustava grijanja i hlađenja, montažu pregradnih zidova i stropa te oblaganje zidova rigips pločama, montažu unutarnje i djelomično zamjenu vanjske stolarije, ugradnju i popravak podova, montažu telefonske i internetske mreže, priključak na vodovodnu i električnu mrežu. Krov je po propisima struke prekriven kupom kanalicom.
Što se tiče financiranja projekta Zadarska županija Općini Sv. Filip i Jakov je za ovaj projekt omogućila sufinanciranje u iznosu od 600 000 kuna, a Općina je skupa s matičnom školom financirala rekonstrukciju s oko 400.000 kuna. Općina je preuzela i obvezu praćenja izrade projekta rekonstrukcije škole kako bi djeca što prije dobila bolje uvjete za nastavu u školi. (Općina Sv.Filip i Jakov)