Nakon što je Općina Sv. Filip i Jakov nedavno isplatila desetogodišnji kredit od 15 milijuna kuna za novu osnovnu školu i dvoranu u Sv. Filip i Jakovu, odmah na red glavnih ovogodišnjih projekata došla je i obnova ili možda bolje rečeno nova gradnja područne škole u mjestu Turanj čije radove sufinancira Zadarska županija.
Kako su prije točno devet godina učenici i učitelji iz tzv. “Stare škole” u centru Sv. Filipa i Jakova krenuli su na nastavu u moderni školski objekt, u novu školsku zgradu s trodijelnom sportskom dvoranom u vrijednosti od oko 30 milijuna kuna, tako će ubrzo i učenici do četvrtog razreda osnovne škole u Turnju, nakon završetka svih radova također krenuti u moderno i kompletno opremljeni školski prostor.
Početak radova na novim učionicama krenuo je odmah nakon što je Općina vansudskom nagodbom isplatila 2,300,000.00  kuna za kupnju zgrade od ukupno 700 m² koja se nalazi u centru mjesta, i gdje će se na prvom katu sagraditi dvije velike i jedna mala učionica te hodnik, zbornica i ostava, što će područnoj školi u Turnju omogućiti rad u jednoj jutarnjoj smjeni, što je i bio jedan od glavnih ciljeva projekta.
Nakon sad već završene sanacije krova pristupit će se unutarnjem uređenju, a koje će obuhvatiti kompletnu izmjenu elektroinstalacija i rasvjetnih tijela, montažu sustava grijanja i hlađenja, montažu pregradnih zidova i stropa te oblaganje zidova rigips pločama, montažu unutarnje i djelomično zamjenu vanjske stolarije, ugradnju i popravak podova, montažu telefonske i internetske mreže, priključak na vodovodnu i električnu mrežu. (V.H./FB)