Niz je projekata u Općini Rugvica, od dogradnje vrtića do gradnje niza nogostupa. Uskoro bi trebala krenuti i gradnja teniskih terena i ambulante. Sve projekte redovito nabraja na svom FB profilu načelnik Mato Čičak.
Potpisan je ugovor o financiranju projekta između Općine Rugvica i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za izgradnju teniskog terena u Rugvici.
Ostvarena potpora iznosi nešto više od 33 tisuće eura. Ovim projektom se omogućuje dodatni razvoj sporta, sportskih i rekreativnih aktivnosti za još veći broj djece, mladih te ostalih stanovnika općine koji će igrati tenis na novoizgrađenom i opremljenom teniskom terenu koji će se nalaziti neposredno uz nedavno izgrađenu teretanu na otvorenom.
Gotova je projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju Ambulante u Jalševcu Nartskom, koja će se nalaziti u neposrednoj blizini Dječjeg vrtića.
Ambulanta s pedijatrijskom i dvije ordinacije opće medicine svakako će podići standard  Općine i kvalitetu življenja svih mještana, posebno mladih obitelji s djecom.
Uskoro će se raspisati natječaj za izgradnju ambulante vrijedan 860.000 eura.
Radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Medvjedići Rugvica teku prema svim planovima. U rujnu bi upisani mališani trebali krenuti u nove prostorije i uživati u dječjim radostima.
Izgradnja nogostupa u Svibju bila je iznimno bitna za sve naše mališane kako bi što sigurnije mogli doći do autobusne stanice i naposljetku škole.
Ukupna vrijednost radova u ovoj fazi izgradnje nogostupa u našoj Općini je 1.400.000 eura. Kako je nadalje napisao na FB profilu načelnik, nastavlja se izgradnja nogostupa u Čistoj Mlaci, prvenstveno zbog  mališana i njihove sigurnosti. U godinu dana uspjela se je realizirati i i druga dionicu. Vrlo bitna dionica za izgradnju nogostupa u Rugvici je i ona od Smolkove do Behetićeve ulice, kojom brojni školarci pješače do škole. (L.K.)