Ovog vikenda, 6. i 7. srpnja 2024. su u sklopu velike manifestacije ”Ljeto u Mariji Bistrici” održani jubilarni 20.Dani folklora i zabave na Lazu.

Naime, KUD Laz, koji ove godine slavi 20. obljetnicu, organizirao je ”Dane folklora i zabave Laz 2024.”. Ove su godine organizirane dvije večeri. U subotu je održana Večer folklora.

Na samom početku sve prisutne su pozdravili predsjednik KUD-a Laz Stjepan Kušt i izaslanik župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara viši stručni suradnik za odnose s javnošću i protokol Damir Galoić, koji je uz pozdravni govor uručio Zahvalnicu župana uz 20. rođendan KUD-a Laz. Okupljenima su se obratili i prečasni Domagoj Matošević, rektor Hrvatskog nacionalnog Svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, ali i župnik Župe Laz, kao i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

Manifestacija je kao i svake godine otvorena uz pucnjeve članova Udruge kuburaša Marija Bistrica, a nakon toga nastupili su KUD-ovi: Stative Karlovac, Meteor Hraščina, Prigorski Zdenec Vidovec i Strmec, te Folklorna sekcija Kraluši Petlovac-Baranja. Drugoga dana na rasporedu je bio Dan dječjeg stvaralaštva, pjesme i tambure, a nastupali su: Mali TS KUD-a Laz, ŽVS Ježice, TO Črni Tomaši, TO Dragutin Domjanić i Belečke mažoretkinje. (Krapinsko-zagorska županija, FOTO:Radio Marija Bistrica)