U Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici je u utorak, 27. travnja 2021. godine, održan redovni sastanak na temu aktivnosti oko obnove zgrada oštećenih potresom na području Krapinsko-zagorske županije na kojem su sudjelovali župan Željko Kolar sa zamjenikom Anđelkom Ferekom-Jambrekom, ravnatelj Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije Damir Vanđelić, gradonačelnik Grad Donja Stubica Nikola Gospočić, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički te načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić te njegov zamjenik Vladimir Škvorc.

Župan Željko Kolar podsjetio je kako je u Mariji Bistrici održan već četvrti sastanak koordinacije, uvedene s ciljem ubrzanja postupka obnove nakon potresa. „Stanje na 19. travnja je da je s područja Grada Donja Stubica te općina Gornja Stubica i Marija Bistrica podnesen 81 zahtjev Ministarstvu graditeljstva, a od toga je u Fond proslijeđeno 6 zahtjeva. To je 5 zahtjeva iz Slanog Potoka i 1 iz Svetog Mateja, a radi se o privremenim odlukama.  Predstavnici IGH koji rade u suradnji s ministarstvom, za privremeni smještaj obišli su 13 lokacija na području ovih jedinica lokalne samouprave. Raspisivanja natječaja zapravo sprečava to što se nije održala sjednica Upravnog vijeća Fonda koji bi to trebao odobriti. Kontaktirat ću ministra Horvata, jer se već 3 tjedna čeka sjednica Fonda, da se to požuri, kako bi Fond mogao provesti nabavu, a onda slijedi drugi krug obilaska“ – najavio je župan Kolar te napomenuo kako je na sastanku dogovoreno da se dostave imena i prezimena 81 osobe koje su podnijele zahtjev. „

Načelnik Općina Marija Bistrica Josip Milički istaknuo je kako iščekuje dolazak mobilnih kućica za stradalnike kojima je kuća neupotrebljiva. „Promišljamo i o mogućnosti jedne kuće koja bi uistinu bila zamjenska kuća, a osigurala bi se iz donacija. U svakom slučaju čekamo da će se tu nešto razriješiti, da će se direktor Fonda izvući i naći nekakve mogućnosti da donatori, kao što je bilo zamišljeno, doniraju po jednu kuću svakoj stradaloj općini u Krapinsko – zagorskoj županiji“- rekao je načelnik Milički. (Krapinsko-zagorska županija)