U Loboru je proteklog vikenda, nakon deset godina pauze, organiziran malonogometni turnir „Janine 2024”., na asfaltnom igralištu Osnovne škole Franje Horvata Kiša.

Organizatori su osigurali bogat nagradni fond od ukupno 2000 eura – za prvo mjesto pehar i 1200 eura, za drugo pehar i 500 eura, a za treće mjesto pehar i 300 eura. Pehare su dobili najbolji pojedinci: strijelac, vratar i igrač turnira.

Krunoslav Gočen, predsjednik NK Lobor, izjavio je kako mu je drago što je turnir ponovno oživljen jer su organizacija i atmosfera bile na visokom nivou.

– Iznimno mi je zadovoljstvo reći da se turnir vratio nakon duge desetogodišnje stanke. Organizacija je bila odlična, publika je mogla uživati u napetim utakmicama, a posebno bih istaknuo da su prva dva nositelja turnira ispala u grupi, što je pokazatelj kvalitete svih prijavljenih ekipa. Od prijavljenih ekipa, samo su dvije zaigrale zajedno po prvi put, ostali su dobro uhodani timovi – govori Gočen.

Natjecalo se 15 ekipa u 3 skupine, a pobjedu je odnijela ekipa DVD Donja Šemnica. Drugoplasirana ekipa bila je Iskra Lobor, a treća Siketić Gradnja. Najbolji strijelac bio je Matija Črnjević, najbolji vratar Juraj Leško, a najbolji igrač Kristijan Švenda. Sva trojica su članovi pobjedničke ekipe DVD Donja Šemnica. Istaknimoi  da su Dubravko Vujica i Vedran Lukec bili za zapisničkim stolom i vodili turnir te pohvalili organizaciju.

 

Načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, zadovoljna je ponovnim održavanjem malonogometnog turnira kojim je počela ovogodišnja manifestacija Janine.

– Svake godine imamo bogat program koji u Lobor privuče brojne posjetitelje, no raduje me što nam se opet vratio i mali nogomet koji ima puno poklonika. Nadam se da će turnir postati tradicionalan – kazala je načelnica Jembrih.

Malonogometni turnir „Janine 2024”. privukao je mnoge simpatizere ovog sporta, a predsjednik Gočen predstavio je planove za budućnost turnira.

– Sljedeće godine nadamo se još boljim brojkama, više prijavljenih ekipa, boljim i napetijim utakmicama, a potrudit ćemo se privući što veći broj ljudi jer se nogomet, prije svega, igra zbog navijača – zaključio je Gočen. (Općina Lobor)