Kroz naredne tri godine, u gospodarskim zonama u općini Klinča Sela gradit će se dva logistička centra koja će otvoriti nova radna mjesta, a Općini osigurati nove prihode. Na prigodnoj svečanosti u povodu dana ove općine, sa zadovoljstvom je to najavio načelnik Miljenko Vučković. Rekao je da COVID mjere i sve ono što su one donijele nije imalo velikoga utjecaja na razvoj općine.

„Poduzetnicima, koji su generator razvoja, i dalje dajemo potpore, a umirovljenicima božićnice i uskrsnice. Želim ovom prigodom pohvaliti naše udruge koje su, kroz svoje projekte, povukle gotovo 5 milijuna kuna iz europskih fondova“, rekao je Vučković. Istaknuo je i stanogradnju, rekavši da je potražnja za stanovima velika i da u Klinča Sela dolaze živjeti mlade obitelji.

„Tome je itekako pridonijela i nova škola i sportska dvorana koja se gradi. Zahvaljujem Županiji na potpori, financiranju i razvoju školstva“, rekao je Vučković, dodavši da je poboljšanju uvjeta života pridonio nedavno otvoreni privatni dječji vrtić. Najavio je i gradnju kanalizacijske mreže u duljini od 27 kilometara, zajedno s pročistačem otpadnih voda, investiciju Hrvatskih voda u vrijednosti od 100 milijuna kuna.

„Važna je to investicija ne samo za stanovnike, nego i buduće investitore u gospodarskim zonama“, rekao je načelnik.

Zamjenik župana Ervin Kolarec, koji je uz predsjednicu Županijske skupštine Martinu Glasnović prisustvovao proslavi Dana Klinča Sela, rekao je da Županija, težeći ravnomjernom razvoju, kvalitetno surađuje sa svim gradovima i općinama.

„Značajna sredstva uložena su i u ovu općinu. U tijeku je gradnja školske-sportske dvorane koju u potpunosti financira Županija. Vjerujem da će je uz učenike koristiti i građani – za društvene aktivnosti, kulturu, koncerte“, rekao je zamjenik župana. U gradnju sportske dvorane Županija ulaže 21,5 milijuna kuna. Trebala bi biti sagrađena do kraja godine. Predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović rekla je da je posebno veseli što se Općina Klinča Sela ‘odredila’ kao zelena općina.

„Uz suživot s prirodom ona je idealna za život“, rekla je. Uvodno je goste pozdravila predsjednica Općinskoga vijeća Gordana Juranko, a Dan općine načelniku i njegovim suradnicima čestitao je i državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Inače, naša analiza podataka DZS-a pokazala je da je Općina Klinča Sela među onima koje su i u prošloj, kriznoj godini, zabilježile rast zaposlenosti od gotovo 20 posto. (Zagrebačka županija, m.p.d.)