Mihovil Bićanić

OPĆINA RAKOVICA

Mihovil Bićanić izabran je za načelnika Općine Rakovca na lokalnim izborima 2021. godine.

Rođen je 13. kolovoza 1990. godine u Karlovcu. U progonstvu je živio u Zagrebu i Puli, a nakon rata na Mukinjama, te od 1998. u Čatrnji gdje živi i danas. Prvi razred je pohađao u Osnovnoj školi na Mukinjama, da bi od drugog do osmog razreda pohađao u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika u Rakovici. Završio je X. gimnaziju u Zagrebu te nakon toga završio preddiplomski studij Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu. Prije ulaska u politiku  radio je nekoliko poslova preko studentskog servisa u Zagrebu te je odradio 12 sezona u JUNP Plitvička jezera do 2017. godine, kad je 1. lipnja preuzeo dužnost zamjenika načelnika Općine Rakovica. Taj je posao obavljao kao profesionalno zaposlen dužnosnik do lokalnih izbora 2021. godine, kad preuzima dužnost općinskog načelnika Općine Rakovica.

Mihovilova nit vodilja na dužnosti općinskog načelnika je da Jedinica lokalne samouprave, odnosno Općina, mora biti servis građanima te će maksimalno ustrajati da taj smjer provodi i u praksi.
Zalagat će se za razvoj Općine na svim poljima, a prvenstveno da se otvore nova radna mjesta, da se time pokrene  gospodarstvo te da Općina ne bude ovisna samo o turizmu. Uz zalaganje za rješavanje infrastrukturnih problema sa državne razine, vodovoda, kanalizacije, opskrbe električnom energijom i prometne povezanosti, primarni cilj je omogućiti mladim obiteljima ostanak na prostoru Općine upravo kroz osiguranje dodatnih radnih mjesta. Također će održavati i širiti komunalnu infrastrukturu, podupirati poljoprivrednike i poduzetnike, te poticati demografiju.