Niz projekata i radova trenutno se aktivno odvioja u Općini Vela Luka.
-U tijeku su građevinski radovi u Centru za kulturu, a vezano za 2. fazu uređenja Memorijalne zbirke Oliver Dragojević i postavljanje lifta, financirani sredstvima Ministarstva kulture i medija. Privedeno je kraju opremanje teretane u sportskoj dvorani na Močnom lazu sufinancirano sredstvima Ministarstva turizma i sporta. Pripremljena je aplikacija “Itransparentnost” kojom Općina Vela Luka otvara Proračun svim građanima – izvijestila je načelnica Katarina Gugić putem facebooka. I nastavila:
-Sljedećih tjedana započinju radovi na uređenju šetnice od agencije Mediterano do PBZ-a u centru mjesta sufinancirani sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Nastavljaju se radovi na uređenju groblja sv.Roka. Izabran najpovoljniji ponuditelj za nabavu višenamjenskog plovila za potrebe Komunalnih djelatnosti d.o.o. koji će se financirati u 100 posto iznosu od strane Europske unije i državnog proračuna RH. Izvršena je evaluacija pristiglih prijedloga kroz projekt „I tebe se pita“. Izrađen je prometni elaborat za parkirališta u Veloj Luci. Započelo je i čišćenje prostora uz cestu kraj reciklažnog dvorišta. Više informacija uskoro. Usuglašen je i proračun sa ravnateljima općinskih ustanova i poduzeća. S ravnateljicama Osnovne i Srednje škole održala sam telefonski i online sastanak na kojem smo usuglasili programe i projekte naših škola koje će Općina Vela Luka financirati u 2022.godini. U tijeku je priprema popisa za podjelu žutih i plavih spremnika za reciklabilni otpad- informiraka je načelnica.
Isto tako, Županijskoj upravi za ceste Dubrovačko-neretvanske županije poslali smo potrebe i zahtjeve Općine Vela Luka za 2022.
Prošao nam je amandman na Zakon o pomorskom prijevozu gdje smo tražili da se vatrogasnom vozilima omogući besplatan prijevoz. Hvala Ivana Marković na pokrenutoj inicijativi i svim kolegama koji su je potpisali. Prijedlog je prošao na Vladi i sada ide na konačno glasanje u Sabor. U Zagrebu je održan 3.sastanak autorskog tima za izradu muzeološke koncepcije za postav Memorijalne zbirke “Oliver Dragojević”. Raspisali smo Natječaj za institucionalne potpore udrugama u području socijalne skrbi i unaprijeđenja zdravlja te poljoprivrede, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti u 2022. godini. Prema portalu Načelnik.hr, svrstani smo među 10 najboljih hrvatskih općina u području izdvajanja za zaštitu okoliša- izvijestila je također općinska načelnica. (Općina Vela Luka)