U Veloj Luci su ususret turističkoj sezoni proveli niz komunalnih aktivnosti na uređenju općinskih površina, naročito naravno kupališta. Uređene su, tako, plaže u svibnju na otoku Proizdu, plaže ispred hotela Adria, plaža za pse u Plitvinama, Mikulina Luka, Pičena, Tudorovica, Triporte, Gradina, plaža hotela Posejdon, Perna od Privale, Ošjak…
Neke su od plaža očišćene su u suradnji Turističke zajednice, DVD-a Luka, Komunalnih djelatnosti, javnih radova, Šumarije Korčula, HPD-a Mareta i Općine Vela Luka. Također je održana i velika akcija čišćenja Proizda u suradnji sa Srednjom školom Vela Luka koja je na Proizdu boravila sa svojim prijateljima iz srednje škole iz Senigallije sa kojima su odradili terensku nastavu u sklopu projekta eTwinings Otok mogućnosti.
-U narednim danima slijedi akcija uređenja podmorja koju ovu godinu po prvi puta radimo u suradnji sa roniocima volonterima DPS-a Zagreb te ronilačkim klubom Diving Triporte, zahvaljujemo svim volonterima koji se rado odazivaju na naše akcije, kao i svim sponzorima koji su poduprli ove akcije – poručila je općinska načelnica Katarina Gugić u objavi putem facebooka. (PL)