U Briševu je otvoren obnovljeni vrtić koji sada može primiti čak 80 mališana.

Riječ je o projektu vrijednom oko 6 milijuna kuna kojim se kapacitet vrtića povećava za tri nove prostorije u modernom zdanju kojim se teško mogu pohvaliti i daleko veća naselja.

“Bilo je potrebno graditi novi vrtić zbog doseljavanja i rasta broja djece. Nadamo se da ćemo za 5 godina trebati graditi još jedan vrtić”, rekao je načelnik Općine Poličnik Davor Lončar.

Ravnateljica DV Zvončić, Marijana Barić, istaknula je kako su jako ponosni rastom kapaciteta i broja zaposlenih u posljednjih 12 godina:

“Naši kapaciteti su dosegli 180 djece. Broj zaposlenih je u 12 godina narastao na Opukupno 26. Ne znam kako opisati današnji osjećaj i ponos. Mi smo vrtić koji trenutno nema liste čekanja. Svi kriteriji su primijenjivi i mi smo na sreću uspjeli upisati svu djecu”, rekla je ravnateljica Barić.

Državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade, Željka Josić istaknula je zadovoljstvo otvorenjem vrtića, a posebno ju veseli što nema liste čekanja jer će to bitno pomoći roditeljima. (PL/Općina Poličnik)