Centar izvrsnosti za lokalnu samoupravu u Republici Hrvatskoj zajedno s Ministarstvom pravosuđa i uprave, Povjerenikom za informiranje, Institutom za javne financije, dva fakulteta te pravnim portalom Informator.hr od studenog 2022. godine do siječnja 2023. godine proveo je vrednovanje izvrsnosti u transparentnosti rada za ukupno 428 općina na području RH.
hjklć
Tijekom vrednovanja za svaku su općinu prikupljene 33 informacije sa službenih web stranica, što je ukupno 14 124 podataka koji su ušli u provedenu analizu.
bjkč
Prema navedenom istraživanju Općina Ivankovo zauzela 1. mjesto u Vukovarsko-srijemskoj županiji i tako se našla na popisu 20 najuspješnijih općina po županijama u RH.
ghkjč
Na državnoj razini prva tri mjesta najuspješnijih općina zauzele su Općina Pisarovina (Zagrebačka županija), Općina Donji Andrijevci (Brodsko-posavska županija) i Općina Hum na Sutli (Krapinsko-zagorska županija) dok se Općina Ivankovo našla na 4. mjestu najuspješnije Općine u RH.
gjkč
Ovim povodom  Općini Ivankovo sredinom svibnja u Zagrebu je uručena Pohvala izvrsnosti za transparentnost poslovanja u 2022. godini.
ghjl-
“Ovim putem upućujem zahvalu mom cjelokupnom timu i općinskoj upravi na svakodnevnom predanom radu i trudu u obavljanju administrativnih poslova koji ponekad možda nisu svima vidljivi, ali iziskuju konstantan i kvalitetan rad koji se na kraju ipak vrednuje, cijeni i prepoznaje na državnoj razini” – poručio je načelnik Ivankova, Marko Miličević, putem svojih društvenih mreža. (V.H./FB)