Općina Ernestinovo i ove godine poziva svoje starije mještane da podnesu zahtjev za isplatu prigodnog dara, imajući u vidu njihove potrebe, naročito onih s najnižim primanjima kojima se osobito žele uljepšati nadolazeći božićni blagdani.

Božićnica se umirovljenicima isplaćuje pod uvjetima da imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Ernestinovo, da su u invalidskoj ili starosnoj mirovini te da im iznos mirovine ne prelazi 2.000,00 kn kao i da imaju navršenih 55 godina života. Zaštitni dodatak ne ulazi u iznos mirovine.

Božićnica se isplaćuje u novcu, točnije, 200,00 kn isplaćuje se umirovljenicima s mirovinama manjom od 1.500,00 kn, a 150,00 kn isplaćuje se umirovljenicima s mirovinama koje iznose 1.500,01 – 2.000,00 kn.

Umirovljenicima koji primaju hrvatsku i inozemnu mirovinu odobrava se isplata ako ukupni iznos svih mirovina ne prelazi 2.000,00 kn.

Božićnica će se isplaćivati tijekom prosinca 2021. godine na tekuće račune umirovljenika. Iznimno, umirovljenicima koji nemaju tekuće račune božićnica će se isplatiti u gotovini.

Umirovljenici koji udovoljavaju uvjetima za ostvarivanje prava na isplatu božićnice, trebaju podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Ernestinovo zamolbu za isplatu. (Općina Ernestinovo)