U Općini Strizivojna kreće projekt Građenje i opremanje parka ukupne vrijednosti  613.926,69 kuna, koje u 90 postotnom iznosu financira EU, a 10 posto RH.
Kako je navedeno ciljevi projekta su proširenje temeljnih usluga i poboljšanje životnih uvjeta stanovništva Strizivojne kroz kvalitetnije utrošeno slobodno vrijeme (izleti, druženja, šetnja, meditacija i sl.),  održavanje i poboljšavanje zdravlja (aktivna i pasivna rekreacija, bavljenje sportom, igra djece, kontakt s prirodom),  podizanje svijesti građana o važnosti zelenih površina,
– poboljšanje mikroklime, smanjenje zagađenosti zraka, smanjenje temperature, proizvodnja kisika, stvaranje staništa za ptice i druge životinje.
Projekt je i dio  Strateškog razvojnog programa Općine Strizivojna za razdoblje od 2015. do 2020. godine, koji se odnosi na poboljšanje uvjeta života u ruralnim mjestima kroz razvitak komunalne i društvene infrastrukture te dio Županijske razvojne strategije koji se odnosi na unaprjeđenje kvalitete životnog prostora.
Očekivani rezultati projekta su pozitivan doprinos razvoju infrastrukture i kvalitete života na području Općine Strizivojna izgradnjom i opremanjem parka u ulici Braće Radića. Površina parka iznosit će oko 1982 m2. U Strizivojni ne postoji uređen park. (Općina Strizivojna)