Denis Kontošić

Općina Barban

Denis Kontošić je 16 godina načelnik općine poznate po trci na prstenac

Denis Kontošić rođen je 13. lipnja 1959. godine u Puli. Osnovnu školu završio je u Barbanu, a srednju tehničku, strojarski smjer, u Puli. Po zanimanju je inženjer strojarstva, a ima i diplomu s Pedagoškog fakulteta u Rijeci te je i profesor proizvodno-tehničkog obrazovanja.

Profesionalnu karijeru započeo je još tijekom studij kad je radio kao recepcionar turističkog naselja Monsena u Rovinju. Od 1981. do 2004. radi u Uljaniku, na različitim pozicijama, od samostalnog konstruktora do menadžera odjela kvaliteta. Godine 2004. prelazi u Istarsku županiju gdje radi i danas na radnim mjestima: stručni suradnik za malo i srednje poduzetništvo, stručni suradnik za poduzetništvo i rudarstvo, stručni savjetnik za poduzetništvo i rudarstvo, viši savjetnik za energetiku i rudarstvo.

Istovremeno, u Tehničkoj školi Pula radi kao predavač strojarske grupe predmeta (tehnički materijali, enciklopedija strojarstva, tehnologije zanimanja za zavarivače, rezače, dizaličare – mosne, portalne, auto-dizalice, auto-korpe i dr., vozače viličara, bageriste i dr.) od 1985. do 2010.godine.

Kontošić govori njemački, engleski i talijanski jezik te ima status hrvatskog branitelja. Objavio je 3 samostalne knjige čakavskih pjesama (1993., 2007., 2012.) i uredio 20-tak knjiga drugih autora, a njegovi su radovi objavljeni u više od 40 knjiga.

Oženjen je i ima dvije kćeri.