U izbor za Najljepši advent kojeg i ove godine organiziramo pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta uključilo se 48 gradova i 16 općina – slike njihovih advenata objavili smo na našoj FB stranici na kojoj od danas pa do 5. siječnja u podne možete pronaći i lajkati svoje favorite i tako im pomoći u borbi za titulu najljepšeg hrvatskog adventa po izboru FB publike

Krenuo je naš treći izbor za Najljepši advent kojega i ove godine na našem FB-u provodimo pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta! Za titulu najljepšeg ove se godine natječu 64 adventa, odnosno 48 gradova i 16 općina. Kao i prošle godine, pobjednike biramo u četiri kategorije. Izabrat ćemo najljepše advente u velikim, srednjim i malim gradovima te najljepši advent u općinama. Na ovaj način želimo omogućiti i malim i srednjim gradovima da svoj trud, kreativnost i ulaganja u adventsko uređenje okite pobjedničkom titulom što je, realno, teško moguće u konkurenciji s velikim gradovima. 

U kategoriji velikih gradova (gradovi s preko 35 tisuća stanovnika i sjedišta županija) natječe se 16 gradova: Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Gospić, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar.

U kategoriji srednjih gradova ( od 10 do 35 tisuća stanovnika) je 10 gradova: Daruvar, Đakovo, Kutina, Našice, Nova Gradiška, Poreč, Sinj, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci. 

Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova (do 10 tisuća stanovnika) natječu se, pak, 22 grada: Beli Manastir, Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Hrvatska Kostajnica, Hvar, Komiža, Krk, Lepoglava, Mursko Središće, Novi Vinodolski, Oroslavje, Otočac, Pleternica, Rab, Slunj, Trilj, Valpovo, Vrgorac i Županja

U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama je 16 općina: Bale, Baška, Beretinec, Bibinje, Ernestinovo, Jasenice, Konjščina, Lovran, Mače, Marija Bistrica, Medulin, Motovun, Perušić, Petrijanec, Velika i Zlatar Bistrica. 

Ovim putem im još jednom zahvaljujemo što su se uključili i prekrasnim slikama svojih advenata postali dio našeg najljepšeg projekta koji je, moramo primijetiti, iz godine u godinu sve ljepši. Gradovi i općine svake godine podižu letvicu kreativnosti i ulaganja u svoje advente koji time postaju sve važniji i atraktivniji turistički proizvod. Baš zato odlučili smo advente prikazati na jednom mjestu i kroz ovaj izbor omogućiti gradovima i općinama da ih prezentiraju i izvan svojih lokalnih okvira, a građanima da odaberu koji im je najljepši.

Ovdje naglašavamo da ovo nije stručni izbor ili ocjena koji je advent najljepši već će  – kao i uvijek kada su u pitanju vox populi izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini te snazi same zajednice. Pozivamo stoga sve gradove i općine koji su se prijavili i sudjeluju u izboru da i preko svih svojih komunikacijskih kanala dodatno angažiraju svoje građane da se uključe i lajkovima podrže svoje advente.

Na kraju, još jedna zahvala Ministarstvu turizma i sporta koje je prepoznalo vrijednost i potencijal našeg izbora u promociji adventskih destinacija te se uključilo kao pokrovitelj projekta, kao i Hrvatskoj turističkoj zajednici koja nam je pomogla u komunikaciji prema turističkim zajednicama.

Svim sudionicima želimo puno sreće i lajkova, a sve čitatelje pozivamo da se uključe i lajkovima podrže svoje favorite! (Marija Pulić Drljača)

PRAVILA IZBORA:

-Na našoj FB stranici objavljene su (redoslijedom kako su pristizale prijave) slike svih advenata koji sudjeluju u izboru

-Broje se i priznaju lajkovi na glavnu objavu sa slikama adventa, i to samo našoj FB stranici, ne i na sheranim objavama!

-Glasovanje traje do 5. siječnja u podne

-Pobjednike ćemo proglasiti u 4 kategorije – kategoriji malih, srednji i velikih gradova i kategoriji općina

 

Najljepši advent 2022./23.: Slike advenata vidjelo preko 2,3 milijuna FB korisnika!

Doseg od preko 2,3 milijuna, gotovo 67 tisuća lajkova samo na našoj stranici, a ukupno čak 429.219 lajkova, komentara i sherova, ključne su brojke našeg prošlogodišnjeg, drugog izbora Najljepšeg adventa u kojemu su pobjedu slavili slavonski adventi – Osijek, Vinkovci, Županja i Velika.

 

Slavonci opet najjači: Osijek, Vinkovci, Županja i Općina Velika imaju najljepše advente u Hrvatskoj!