Drugi u nizu naših Zoom panela na temu korištenja EU fondova održat će se u srijedu u 11.30 sati, a gosti su državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova Šime Erlić, te načelnici općina – Čepin Dražen Tonkovac, Podstrane Mijo Dropuljić, Pitomače Danijel Petković i zamjenik načelnice Općine Viškovo Denis Mladenić. Panel ponovo moderira naša Lidija Kiseljak.

 

Nakon super zanimljivog i korisnog prvog Zoom panela ‘Načelnici u sridu’ na kojemu smo razgovarali o izazovima i prilikama koje donosi novo EU financijsko razdoblje, ovu srijedu (8.12.) idemo sa novim panelom. Tema je Nacionalni plan obnove i oporavka, a fokus na  ulaganjima u obrazovanje.

Hrvatskoj je, podsjetimo, u narednom financijskom razdoblju na raspolaganju čak 25 milijardi eura, od toga gotovo 10 milijardi kroz Nacionalni plan oporavka. Za razliku od prethodnog razdoblja u kojemu nije bilo moguće EU sredstvima financirati gradnju škola (ali je zato izgrađeno gotovo 400 vrtića), NPOO donosi upravo tu priliku – financirat će se ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, pa nas zanima koliko će škola biti izgrađeno i hoćemo li uskoro, zahvaljujući pametnom korištenju EU sredstava, doseći zlatni standard jednosmjenske nastave u hrvatskim školama?

Što točno donosi NPOO za jedinice lokalne samouprave i kako se najbolje pripremiti ponovo će nam objasniti osoba koja najbolje vlada materijom – državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, a kakvi su njihovi planovi kad je u pitanju NPOO i ulaganje u obrazovanje ispričat će nam načelnici općina koji spremno čekaju natječaje za gradnju ili dogradnju škola – Dražen Tonkovac iz Čepina, Mijo Dropuljić iz Podstrane, Danijel Petković iz Pitomače i zamjenik načelnice Općine Viškovo Denis Mladenić. Panel ponovo moderira naša Lidija Kiseljak.

Panel će se održati preko Zooma, u srijedu 8.12. s početkom u 11.30 sati, a moći ćete ga izravno pratiti preko LIVE streama na FB stranici Župan.hr. (m.p.d.)