Krenula je 3. faza projekta ZAŽELI. Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u četvrtak su u Zagrebu uručili prva 62 ugovora vrijedna više od 60 milijuna kuna. Za nastavak projekta ZAŽELI u 3. fazi osigurano je 200 milijuna kuna, a kroz njega će se zaposliti 1.233 žena koje će skrbiti za oko 7.400 starijih i nemoćnih osoba.

U protekle dvije faze vrijedne 1,8 milijardu kuna kroz program “Zaželi” do sada je prošlo 15.000  teže zapošljivih žena koje su dobile priliku za radno mjesto i edukaciju, a osigurana je briga i skrb za više od 50 tisuća starijih i nemoćnih osoba.

Prvom odlukom iz 3. faze projekta ZAŽELI sredstva su odobrena za 62 projekta od čega su većinom projekti civilnih udruga, te projekti 27 gradova i općina.

Kad su gradovi u pitanju, prvom odlukom sredstva je dobilo osam gradova. Najviše, 1,5 milijun kuna ostvarili su Đurđevac i Vukovar.

Od općina, najviše ide u Općinu Semeljci – 1,475 milijun kuna, te Općinu Antunovac – 1,467 milijuna kuna. (m.p.d.)

Općina Stari Mikanovci i Općina Končanica ostvarile su po 1,235 milijuna, Općina Unešić, Općina Vuka i Općina Lovreć po 988 tisuća kuna, a Općina Kravarsko 985 tisuća. Prvom odlukom sredstva su ostvarile i općine Štitar, Podstrana, Staro Petrovo Selo, Ervenik, Gradac, Prelog, Štefanje, Vrsi, Orle, Viškovo, Luka i Sveti Filip i Jakov.