Kako pokazuju podaci konsolidiranih proračuna općina za 2022. godinu, na temelju kojih smo napravili analizu ulaganja u turizam, Općina Radoboj svrstala se je u top deset općina po udjelu izdvojenih sredstava za turizam (16,73%) te rastu izdvajanja za turizam  za preko 83,3 tisuće eura u odnosu na proračun iz 2021. godine. Iz ovogodišnjeg proračuna izvukli smo neke od planiranih projekata.

Kako stoji u prijedlogu ovogodišnjeg proračuna, od planiranih projekata u ovoj godini jest  uređenje biciklističkih i planinarskih staza ( u sklopu ove aktivnosti pristupilo bi se uređenju postojećih planinarskih staza te razvoju cikloturizma na području Općine Radoboj gdje su za sljedeću godinu planirana sredstva za uređenje staza), uređenje šetnjice od Crkve do novog planinarskog doma, što bi se realiziralo u suradnji sa Hrvatskim vodama te treći projekt – Izgradnja planinarskih skloništa „Radobojske krijesnice“ (ideja je da se na vrhovima Strahinjčice postave skloništa otvorenog tipa kako bi se planinarima osigurala mjesta za odmor i okrijepu, a kako bi privukli što više zaljubljenika u prirodu na naše područje).

Također, plan je Rekonstrukcija lovačkoga doma, dogradnja i prenamjena u planinarski dom (sufinanciran iz Programa Ruralnog razvoja za koji su građevinski radovi završen i dom je u funkciji, a u 2024. planira se izgradnja sunčane elektrane te sredstva za postavu skijaške staze). (L.K.)