Općina Baška ove školske i akademske godine stipendirat će ukupno 16 učenika i 27 studenata, a vijest koja će zasigurno razveseliti sve stipendiste je povećanje iznosa mjesečnih potpora.

Naime, dosad su potpore za polaznike trogodišnjih obrtničkih škola na području otoka Krka iznosile 500 kuna kao i za redovite učenike srednjih škola, a za oni koji su se školovali izvan otoka Krka mogli su računati na 625 kuna mjesečno. Studenti s prosjekom ocjena manjih od 3,8 primali su stipendiju od 500, a oni s višim prosjekom 1000 kuna mjesečno.

Ove godine iznosi su, međutim, povećani te će svi srednjoškolci i studenti koji zadovoljavaju uvjete odnosno čiji je prosjek ispod 3,8 primati potporu u iznosu od 100 eura, a oni koji ostvaruju viši prosjek mjesečno će dobiti po 200 eura.

Osim učeničkih i studentskih stipendija, Općina Baška u ovoj godini planira povećati i naknade za novorođenčad. Tijekom prošle godine jednokratne roditeljske naknade isplaćene su za devetoro novorođenih i to za šestoro prvorođene djece u iznosu od pet tisuća kuna, za dvoje drugorođene u iznosu od sedam, a za jedno trećerođeno 15 tisuća kuna. (V.H., Naša Baška, Grad Baška)