Općina Lovas dobila je za treću fazu projekta Zaželi 1,2 milijuna kuna. Zajedno je s prve dvije faze povučeno oko 8,3 milijuna kuna, a i ovaj puta brinut će se o 150 korisnika. 
‘Uskoro krećemo s provedbom aktivnosti iz projekta, a to znači novih 27 radnih mjesta i skrb o 150 korisnika starijih i nemoćnih osoba, u periodu od narednih 6 mjeseci.’ – objavila je načelnica Tanja Cirba na FB stranici Općine.
U drugoj fazi projekta Općina je povukla 2,3 milijuna u kojoj je 25 teško zapošljivih žena brinulo o 150 korisnika, a u  zajedno s prvom fazom povučeno je preko 6,1 milijun kuna.

‘Na području Općine Lovas živi pretežno staračko pučanstvo, kao posljedica ratnih stradanja, okupacije i progonstva. Ovaj podatak govori nam puno o iznimnom  značaju projekta ZAŽELI.  U dvije faze provedbe projekta skrbili smo o 150 korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Njihov ostanak u vlastitim domovima, uz svakodnevnu skrb naših djelatnica, od presudne je važnosti na našem ruralnom području, s nedostatnim kapacitetima za smještaj u druge oblike skrbi. S druge strane, zapošljavanje teško zapošljivih kategorija žena ima posebnu važnost u našoj sredini pa je 25 djelatnica pronašlo zaposlenje u I. fazi, a isto toliko i u fazi II projekta ZAŽELI.  Zbog navedenih činjenica, ali i drugih brojnih “nusproizvoda” projekta – socijalizacije, edukacija, materijalne ili psihološke pomoći i sl., smatram ovaj projekt jednim od važnijih, s najvećim utjecajem na kvalitetu života stanovnika općine.’, rekla nam je nedavno načelnica Općine Lovas Tanja Cirba. (L.K.)