U Općini Karojba u tijeku je niz radova, aktualnih i završenih, govori nam načelnik Marko Lakošeljac.
Prvi i najveći je izgradnja kanalizacijskog sustava u naselju Karojba ugovorene vrijednosti od gotovo 3 milijuna eura. Radovi su započeli dana 15.04 i trebali bi trajati do konca sljedeće godine. Ukupna duljina izgrađenog sustava iznosit će gotovo 8 km, a uz istu će biti izgrađen i pročistač otpadnih voda. Nadalje, završeni su radovi na obnovi  nešto više od 1,5 km nerazvrstanih cesta ukupne vrijednosti 115.000 eura, a do kraja godine  predstoji još 500 metara obnove nerazvrstanih cesta prema poslovnom planu.
Sklopljen je ugovor za izradu projektne dokumentacije gradnje i energetske obnove područne škole u Karojbi. Općina je u postupku  javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji i nadogradnji dječjeg vrtića u Karojbi kako bi se dobio prostor za još dvije dodatne skupine djece.
Iz sredstava OKFŠ-a uređena su 4 šumska puta duljine preko 10 km. U tijeku je postupak jednostavne nabave za uređenje kata Općinske zgrade koji će  poslužit između ostalog za osnivanje energetske zajednice Karojba.
Završena je izgradnja vanjskog Fitness centra u naselju Pilati, a od strane HAPIH-a osnovan je centar za senzorno ocjenjivanje vina i maslinovog ulja u staroj školi u Motovunskim Novakima. (L.K.)