Nakon što su osigurali šest milijuna kuna za gradnju svog novog vrtića DV Ogledalce, Općina Ernestinovo osigurala je i sredstva za unaprjeđenje njegovog rada.

Općina je, u partnerstvu sa samim vrtićem, prijavila projekt vrijedan preko milijun kuna i dobila zeleno svjetlo i sredstva za njegovo provođenje u sklopu nastavka projekta Unaprjeđenje rada vrtića, za kojega je ponovo osigurano preko 300 milijuna kuna.

‘Prošle godine, prije nešto više od godinu dana, krenuli smo u rad vrtića s 3 odgojne skupine i ukupno 54 djece. Godinu dana poslije, imamo upisano 85 djece i 5 odgojnih skupina, što nas iznimno veseli, kao i činjenica da smo po prvi puta na području općine Ernestinovo otvorili jaslice za naše najmlađe, a sve kako bismo roditeljima s područja naše općine i šire, osigurali nužnu predškolsku skrb za djecu od 1-3 godine života.

Od prvog dana, ulažemo u konstantno unapređenje usluga u našim vrtićima. U svega godinu dana poslovanja vrtića, odobreno nam je 2 projekta kojima smo značajno pridonijeli poboljšanju svakodnevnih usluga u našem prekrasnom dječjem vrtiću. I sam novoizgrađen i opremljen objekt vrtića financiran je iz Europskih fondova u 100% iznosu’, kaže nam načelnica Općine Marijana Junušić.

DV Ogledalce nedavno je proslavio svoj prvi rođendan

Logički slijed kontinuiranom ulaganju bio je, kaže,  i prijava projekta „Obiteljski sklad kroz produljeni rad DV „Ogledalce“ Ernestinovo“ na poziv na dostavu projektnih prijedloga „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Najveća novost ovog projekta svakako je uvođenje produljenog radnog vremena vrtića u periodu od 18 mjeseci, što će značajno olakšati život zaposlenim roditeljima koji rade u smjenama. Uz to, uz postojeće odgojitelje zaposlit će se i stručni suradnici za rad: psiholog, edukacijski rehabilitator, pedagog i zdravstveni voditelj kako bi se osigurala dodatna kvaliteta rada te suradnici za engleski jezik i dramsku radionicu u svrhu provedbe posebnih programa.  Odgojitelji će se dodatno educirati u području Montessori metoda te radu s potencijalno darovitom djecom što će pridonijeti izgradnji vlastitih kapaciteta u području psihosocijalnog razvoja i suvremenih metoda odgojno-obrazovnog rada.

Kroz projekt će se razviti i poseban program ranog učenja engleskog jezika i dramsko-scenski program, koji će se provoditi u vrtića. ‘Dodatnim programima i aktivnostima doprinijet će se socijalnom uključivanju, kreativnom razvoju djece, očuvanju kulturnog nasljeđa i dodatan, zabavan i edukativni sadržaj za djecu.

U središte procesa odgoja želimo staviti dijete kojemu sustav osigurava najbolje moguće uvjete i podršku za uspješno učenje i cjelovit osobni razvoj, a na zadovoljstvo naših roditelja koji na skrb i odgoj mogu svoju djecu ostaviti u odličnoj i poticajnoj okolini za rast i razvoj djeteta’, kaže načelnica.

Kroz projekt će se nabaviti i didaktička oprema  za sve skupine, uključujući i jasličku, vanjska oprema te didaktička oprema za provođenja programa  Montessori, engleskog jezika i dramsko-scenskog programa što uključuje i glazbala.

‘Odobrenjem ovog projekta, naš vrtić biti će jadan od rijetkih vrtića koji će kroz program rada u suradnji sa stručnim osobljem nuditi podršku djeci i roditeljima u području psihosocijalnog razvoja i jedan od najopremljenijih vrtića u široj okolici, primjenjujući u svakodnevnici suvremene metode odgoja koje potiču dijete da bude kreativno, maštovito, samostalno uz moto „pomozi mi da to činim sam“’, zaključuje Marijana Junušić. (m.p.d.)