Unatoč pandemiji uzrokovanoj virusom Covid-19 koja i dalje traje, djelatnice projekta Zaželi – Općina Lovas, faza II i dalje brižno obilaze korisnike u potrebi. Projektni tim, voditelj i asistentica, svaki dan obilaze korisnike te ih i dalje kroz razgovor pozivaju na odgovornost kojom se svi zajedno moramo paziti ovog novog virusa te ih se moli da se ne izlažu bespotrebnom i prevelikom kretanju ukoliko ne moraju izvan svojih domova kako se ne bi i sami zarazili.

Djelatnice kao i projektni tim i dalje odgovorno nose maske i rukavice kod korisnika kako bi se svi maksimalno zaštitili u ovoj situaciji za vrijeme pandemije virusa Covid-19. Ovaj tjedan su stigli paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština koje su voditelj i asistentica rasporedili te su isti započeli s podjelom. Također, projektni tim, osim obilaska korisnika i djelatnica, uredno rješava administrativne poslove.

Podsjetimo, za provedbu projekta Općina Lovas osigurala je 2,3 milijuna kuna iz EU fondova.  Razdoblje provedbe projekta je od 15. srpnja 2020. godine do 15. siječnja 2022. godine, tj. 18 mjeseci, od toga 12 mjeseci za 25 zaposlenih žena počevši od 1. rujna 2020. godine.

Tijekom provedbe projekta, 25 zaposlenih žena skrbi o 150 korisnika kroz pomoć u kući, dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brizi o osobnoj higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala, pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Također u mjesecu listopadu je sklopljen Ugovor sa trgovinom Aska d.o.o. iz Đakova koja će dostavljati proizvode za osobnu higijenu i sredstava za kućansku čistoću. Time je krajnjim korisnicima omogućen paket potrepština za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora, koji je prvi put podijeljen u mjesecu listopadu, te će se nastaviti s podjelom u narednim mjesecima. (Općina Lovas)